Компанијата 2ТМ отвара повик за слушатели за 50-часовните и 100-часовните онлајн курсеви за изучување на словенечкиот јазик. Курсевите, коишто се акредитирани од Министерството за образование, наука и спорт на Република Словенија се наменети за бруцошите, коишто се подготвуваат за запишување на словенечките образовни институции, а исто така за сите, коишто се заинтересирани да го совладаат словенечкиот јазик. Курсевите се универзални со нивна помош можете да го наулите јазикот од нула, а исто така да ги продлабочите веќе стекнатите знаења.

Работејќи со професори на коишто словенечкиот им е мајчин, слушателите ќе научат да го разбираат словенечкиот говор, ќе научат да зборуваат и читаат на словенечки. Лицата, коишто го имаат завршено курсот можат да без проблем да комуницираат на словенечки јазик во сите сфери на животот и комфорно да се чувствуваат во словенечка средина. Часовите ќе се одржуваат двапати неделно по два академски часа, ќе се одржуваат на интернет платформата Zoom во вечерните часови, и на тој начин ќе им одговара и на слушателите, коишто преку ден се зафатени со работа или учење. Удобно е и тоа, што образовниот процес може да се одвива во домашна опуштена атмосфера, не трошејќи време на пат.

Од почетокот на академската година 2020-21, 2TM веќе започна бројни групи на онлајн курсеви по словенечки јазик. Наставниците забележуваат неоспорен напредок кај учесниците на курсевите, особено кај оние кои редовно посетуваат настава и ги извршуваат сите домашни задачи.

Поради постојана побарувачка, 2TM организира тримесечни курсеви за словенечки јазик почнувајќи од секој месец.

Од 2022 година организираме почетници и курсеви за оние кои веќе зборуваат словенечки и кои сакаат да го подигнат своето знаење на Б2 ниво.

За да се запишете на курсевите, пополнете го формуларот на веб-страницата на 2TM или директно контактирајте го советникот.