НАУЧЕТЕ СЛОВЕНЕЧКИ ОД ДОМА 4,5 ЕВРА НА ЧАС

ТОП понуда за ниво А1.
Научете словенечки за студии, работа и живот во Словенија!

Курсот започнува: 6.06.2023

Курсевите се акредитирани од Министерство за образование, наука и спорт на Република Словенија

Photo: © 2TM d.o.o.

Курсот е структуриран да биде што е можно поинтересен и лесен

 • Доколку планирате да студирате во Словенија и сакате да научите словенечки, тогаш онлајн курсевите по словенечки се одличен начин да го научите јазикот за кратко време од удобноста на вашиот дом.
 • Нашиот курс е идеален избор за сите оние кои од било која причина сакаат да го научат словенечкиот јазик од почеток.

На кого го препорачуваме курсот

кандидатите

 • кои се подготвуваат за испитот по словенечки јазик
 • кои сакаат да го подобрат постојното знаење
 • за деловни разговори и лични потреби

студенти

 • за упис на студии во Словенија
 • кои сакаат да го продолжат своето образование во Словенија
 • кои сакаат полесно да најдат студентска работа

другите

 • кои работат или планираат да работат во Словенија
 • за сертификатот А1 за живеење во Словенија
 • за оние кои сакаат брзо да ги совладаат основите на словенечкиот јазик

Запознајте ги нашите предавачи

Квалификувани и искусни наставници. Професионални преведувачи, изворни говорници со долгогодишно педагошко искуство.

Маја Пангос

Здраво!

Јас се викам Маја Пангос и сум професорка по словенечки јазик. По образование сум професор по германски јазик и историја на уметност. Јас сум позитивна, динамична, високо мотивирана, креативна личност со добра вештини за настава, предавање и пишување. Исто така, јас сум голем љубител на уметноста.

Мое мислење е дека најголемото богатство на човекот е знаењето и дека се додека човекот учи, тој расте и напредува во животот. Едноставно, живее.

Добредојдовте на курсот по словенечки јазик, каде што ќе учиме да зборуваме, да читаме, пишуваме, ќе ја научиме граматиката на словенечкиот јазик, историјата на нашата прекрасна земја Словенија, како и многу други интересни работи.

Photo: © 2TM d.o.o.

Андреја Жулич

Се викам Андреја Жулич, имам дипломирано руски јазик, а студирав и англиски иетнологија. Словенечкиот е мојот мајчин јазик и за мене најубавиот јазик насветот. Словенечки за странци предавам скоро 10 години и моменталноја доближувам убавината на јазикот до стотици луѓе кои животниот пат ги донелво Словенија.

Многу сум среќна што предавам. Секогаш се трудам да создадам стимулативнасредина за учење во која учениците можат да ги постигнат своите цели. Се трудам даги направам часовите интересни, па користам различни методи на настава и многухумор. Една од моите најголеми предности е што сум многу трпелива личност.Сакам да цртам и затоа се пронаоѓам во изреката на А.П. Чехов, кој вели: „Учителотмора да биде уметник којшто е страсно вљубен во својата работа“.

Photo: © 2TM d.o.o.

Ева Циглар

„Зборовите што доаѓаат од срцето допираат до другите срца, но зборовите што доаѓаат само од јазикот, стигнуваат само до ушите“. (словенечка поговорка)

Јас сум Ева Циглар, имам 36 години и сум по потекло од Марибор, каде што живеев и дипломирав на наставна насока, на Педагошкиот факултет на Универзитетот во Марибор. По завршувањето на студиите, срцето ме одведе во Хрватска, во Риека, каде што живеам и активно сум вклучена во активностите на словенечкото малцинство во Хрватска. По преселбата се вработив во Словенечки дом, културно-просветно друштво „Базовица“, во чиј одбор членувам и денес. Во 2015 година започнав да предавам дополнителна настава по словенечки јазик и култура, организирана од Министерството за образование наука и спорт на Република Словенија, и тоа како дел од словенечкото културно друштво „Липа“ во Бузет. Истовремено, стекнав големо искуство во областа на наставата на словенечки како странски јазик. Во 2017 година станав и официјален судски преведувач по словенечки јазик. Посветувам внимание на секој посетител на часовите индивидуално и исто така им ја кажувам старата кинеска поговорка која вели: наставниците ви ја отвораат вратата, но во неа мора да влезете сами.

Photo: © 2TM d.o.o.

Научете словенечки 4,5 евра на час

Учете ONLINE на ZOOM во група или индивидуално со нашите наставници. Ние ќе избереме интерактивни задачи за вас според вашите интереси. И секако – ќе добивате постојана поддршка и повратни информации од наставникот!

Научете брзо и ефикасно

Со помош на нашите наставници ќе имате солидна основа на словенечкиот јазик.

Помагаме да надминете јазичната бариера

По завршувањето на курсот, ќе започнете да комуницирате на словенечки јазик и ќе можете слободно да го применувате во сите животни ситуации.

Ќе биде интересно и забавно

Нашите часови вклучуваат интерактивни содржини – видеа, фотографии и ситуации од секојдневниот живот

во Словенија. Учењето нов јазик ќе биде возбудлива авантура за вас!

Ние го следиме вашиот напредок

Ќе ви обезбедиме начини за проверка на напредок.

Fhoto: Pexels.com

Фази на соработка со нас

Пријавете се

Остави порака.

Повеќе

Советникот ќе ве контактира и ќе одговори на вашите прашања.

Тестирајте го вашето знаење

По прелиминарното тестирање, ќе ве доделиме во групата

Научете словенечки со задоволство

По плаќањето, почнете да учите!

Впечатоци

Дознајте како нашите студенти брзо и успешно го научиле словенечкиот јазик и се запишале на факултет!

На 2тм курсот по словенечки јазик (Б1) сум веќе 3. пат и презадоволна сум од содржината и од професорите. Сите препораки.

Ана Радоја

Многу ми се допаѓа курсот, книгата е добра, начинот на работа е многу подобар од очекуваното. Професорот е фантастичен. Се надевам дека ќе продолжам на следното ниво со истиот професор.

Весна Башиќ Милошевиќ

Моите причини се многу едноставни, сакам да учам словенечки бидејќи го проширувам мојот бизнис на словенечкиот пазар и затоа сметам дека тоа е правилен пристап да можам да разговарам со идните клиенти на нивниот мајчин јазик.

Драгутин Контиќ

Прави избор на курс по словенечки јазик. Каја е професионална и предавањата се интересни. Срдечно го препорачувам на сите!

Лара Булатовиќ

Здраво. Јас сум Павлина Ѓорѓиеска. Доаѓам од Р.Македонија. Желбата да живеам во Словенија ми беше од моите студентски денови, сакав да запишам и магистерски студии тука, па почнав да учам самата словенечки јазик од видеа. Но, пред неколку месеци најдов работа и сега живеам во Словенија. На работа имавме курс по словенечки јазик. Но, на работа морам добро да го усовршам јазикот поради контакт со нарачатели, исто така и кас сакам за да немам проблеми при контак со луѓето. Затоа се одлучив да се запишам на курс.
За вас знаев уште кога сакав да запишам магистерски. Многу сте добри и професионални, и не направив грешка. Курсот е супер, многу ми одговара групата. Доста учам. Госпоѓа Маја придонесува за сето тоа, доста добро објаснува и секогаш е достапна за се што ни треба.
Секој јазик е добро да се учи и знае. Вложување во курс за да научиш јазик е добра инвестиција секогаш. Особено добро е да научиш јазик доколку живееш во таа држава.

Павлина Ѓорѓиеска

Го избрав 2ТМ курсот затоа што часовите се интерактивни и има многу задоволни студенти.Курсот е многу интересен. Учиме не само граматика и зборови, туку и изговор - сите зборуваме. Сите предавачи се многу љубезни и имаат многу трпение и разбирање, се трудат да ни го олеснат учењето и да ни помогнат да го научиме јазикот што е можно поскоро.

Софија Дебељак

Photo: Shutterstock

Изберете курс

НИВО А1


220 евра

Предавач: изворни говорник

Почеток: 6.06.2023. Број на часови: 50

Време: 2 пати неделно (Вторник, Четврток) 18:30 – 20:00

НИВО A2


220 евра

Предавач: изворни говорник

Почеток: групата се уште се формира

Број на часови: 50

НИВО B1


450 евра (120 часа)


Предавач: изворни говорник

Почеток: групата се уште се формира

Број на часови: 120

НИВО B1


240 евра 1 рата (60 часа)
240 евра 2 рата (60 часа)
Плаќање на рати

Предавач: изворни говорник

Почеток: групата се уште се формира

Број на часови: 60

НИВО B2


450 евра (120 часа)


Предавач: изворни говорник

Почеток: групата се уште се формира

Број на часови: 120

Време: 2 пати неделно

НИВО B2


240 евра 1 рата (60 часа)
240 евра 2 рата (60 часа)
Плаќање на рати

Предавач: изворни говорник

Почеток: групата се уште се формира

Број на часови: 60

Време на курсот: 2 пати неделно

  Закажете
  консултација

  Поставете ни прашање и закажете консултација.
  Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

  Поставете ни прашање