Интензивен курс
по словенечки јазик

Љубљана Пријавете се

Опис на курсот

Интензивниот курс по словенечки јазик е наменет за луѓе кои сакаат да живеат, студираат, работат и/или да основаат сопствена компанија во Словенија. По 100 часа интензивен курс, ќе можете да зборувате словенечки, а стопувањето во културната и јазичната средина на земјата ќе ви помогне да го консолидирате вашето знаење и полесно да се прилагодите по преселувањето. Курсот е развиен од професори со долгогодишно искуство и е дизајниран на таков начин што учесниците лесно и едноставно го учат материјалот.

100 часа обука
Комуникација во живо со професорот
Течно познавање на јазикот за кратко време
Ниво А
(За почетници од почеток) Ниво А1
Период на траење на курсот:Август 2024 година
Број на часови:100 часа
Лекции:3-5 наставни часа на ден, 2-3 пати неделно
Места во групата:15
ГрадЉубљана
Цена:600€
(За оние кои ја знаат основата) Ниво А2
Период на траење на курсот:Август 2024 година
Број на часови:100 часа
Лекции:3-5 наставни часа на ден, 3-4 пати неделно
Места во групата:15
ГрадЉубљана
Цена:600€
Ниво В
(За оние кои можат да продолжат со конверзација) Ниво В1
Период на траење на курсот:Август 2024 година
Број на часови:100 часа
Лекции:3-5 наставни часа на ден, 3-4 пати неделно
Места во групата:15
ГрадЉубљана
Цена до 10 ли:700€
Цена од 10 лица :600€
Како резултат на обуката вие:
Ќе можете да научите словенечки од почеток или ќе го подобрите сопственото ниво на познавање на јазикот;
Стекнатите знаења ќе можете веднаш да ги примените во пракса, бидејќи курсот се одвива во Љубљана;
Надминете ја јазичната бариера со стопување во културната и јазичната средина на земјата;
Совладете ги не само граматичките норми и правила, туку и проширете го вашиот вокабулар со секојдневниот речник за употреба во секојдневниот живот и различни ситуации;
Запознајте ја Словенија подобро пред да се преселите.
Впечатоци од нашите ученици::
2ТМ Интензивен курс по словенечки јазик https://courses.2tm.eu/content/webpc-passthru.php?src=https://courses.2tm.eu/content/uploads/sites/2/2022/06/courses-default-sharing-ru.png&nocache=1 Оценка: 4.5

врз основа

7 прегледи
Адам Дрангов
5

Курсевите на 2TM имаат посебен пристап кон учењето јазик. Ако на мнозинството онлајн часови фокусот е врз слушањето, тука имавме можност да разговараме со професорката. Многу вежбање, разновидни задачи, активно учество на сите студенти - и јазикот се учи полесно. Препорачувам!

Ангел Ковачев
5

Благодарност до тимот на 2TM и професорките по словенечки за нивното знаење. Ја совладав јазичната основа за многу кратко време. Не очекував да можам едноставно и лесно да разговорам со Словенци после 3 недели часови. Одлични курсеви за почетници!

Данчо Кокарев
4

Благодарност до 2TM за можноста да се научи словенечки јазик на потребното ниво за секојдневна комуникација во Словенија. Додека повеќето професори предаваат многу теорија, тука комунициравме во живо. Овој пристап е многу корисен!

Marija Jovanovska
4

Veliko sem se naučila iz tečajev slovenščine, ki jih pripravlja podjetje 2TM. Zdaj sem na ravni B1.2 in lahko rečem, da imam obsežno razumevanje slovenskega jezika. Pisana besedila v slovenščini lahko razumem čisto popolno in nadaljujem se boljšati glede pisanja. Učiteljica Kaja me je podprela v vseh in sem zelo hvaležna, da imam odlična mentorica. Razumela je, da moram nadaljevati v slovenščino hitro, da bi lahko naredila izpit slovenskega jezika hitreje in mi je pomagala, kakor je mogla. Če ni bilo podjetje 2TM, ne bi nikoli dosegla te ravni.

Змејко Кралевски
5

Здраво! И благодарам на професорката Маја за вниманието кон секој ученик. Не секој професор работи со толку голема посветеност. Јазиците ми се тешки, но Маја најде начин за мене. Резултатот ги надмина моите очекувања!

Лечо Николов
5

Ви благодарам за можноста да научам јазик од дома! Курсот на  2TM  ми ослободи многу време и ми даде можност да учам со професор со мајчин јазик словенечки и тоа по прифатлива цена.

Љупко Коциос
5

Изразувам благодарност до професорката од курсот 2TM Ева Циглар, којашто иако онлајн, јасно беше дека искрено се грижи за нашиот резултат. Тоа ми беше додатна  мотивација за учење словенечки!

Често попставувани прашања
Каков вид на сместување се нуди за време на курсевите?
За повеќе информации, ве молиме контактирајте не преку имејл: [email protected].
Кои документи и визи се потребни за посетување на курсевите?
За успешно учество на интензивниот курс за словенечки јазик потребна е туристичка виза од типот C (важи до 90 дена).Апликациите за виза сега може да се поднесат 60 дена или повеќе пред планираното патување. Барањата за виза се поднесуваат до визните центри на земјата за чија виза аплицирате.
Кои опции за плаќање се достапни?
Плаќањето мора да се изврши со банкарски трансфер во рок од 5 работни дена од приемот на фактурата.
Каков документ ќе биде издаден по завршувањето на курсот?
По завршувањето на курсот, секој студент ќе добие потврда за успешно завршување на курсот.

Пријавете се за
бесплатна консултација

Пополнете го формуларот. Нашите менаџери ќе ве контактираат наскоро.

    Запишете се накурс А1