Учам и работам, не беше лесно да се избере време за курс по словенечки. Онлајн форматот ми овозможи да учам од дома и да ги прегледувам лекциите од видео кога сум пропуштила час. И благодарам за разбирањето на Андреа, која ни предаваше. Иако поради мојата работа отсуствував, благодарение на нејзините педагошки вештини, јас сега течно зборувам словенечки.

Агнија Матлиева

Ако сакате да го подобрите вашиот вокабулар и да вежбате зборување, курсевите на 2TM се најдобриот избор. Со професори на коишто мајчин јазик им е словенечки, навистина е лесно и едноставно да се започне разговор. Ми се допадна што имавме многу пракса и како што сведочи и мојот пример се добија брзи резултати.

Анита Мазнеикова

Курсот го бирав многу внимателно, бидејќи сакав да извлечам максимален резултат. И не бев разочарана! Часовите се продуктивни, а домашните задачи се интересни. Без проблем го совладав словенечкиот на А1 ниво, сега продолжувам понатаму. Ви благодарам за оваа можност.

Екатерина Петковска

Добар ден! Сакам да и искажам благодарност на професорката од курсот на 2TM Ева Циглар. Многу ми се допадна што имаше многу вежби во програмата, беа вклучени сите студенти на часовите. Моја задача беше да го совладам словенечкиот јазик за секојдневни ситуации. Ова го постигнав многу брзо, а исто така научив да читам и пишувам на словенечки. Ви благодарам!

Оливера Ендекова

Го избрав 2ТМ курсот затоа што часовите се интерактивни и има многу задоволни студенти.Курсот е многу интересен. Учиме не само граматика и зборови, туку и изговор - сите зборуваме. Сите предавачи се многу љубезни и имаат многу трпение и разбирање, се трудат да ни го олеснат учењето и да ни помогнат да го научиме јазикот што е можно поскоро.

Софија Дебељак

Многу ми се допаѓа курсот, книгата е добра, начинот на работа е многу подобар од очекуваното. Професорот е фантастичен. Се надевам дека ќе продолжам на следното ниво со истиот професор.

Весна Башиќ Милошевиќ

Прави избор на курс по словенечки јазик. Каја е професионална и предавањата се интересни. Срдечно го препорачувам на сите!

Лара Булатовиќ

Здраво. Јас сум Павлина Ѓорѓиеска. Доаѓам од Р.Македонија. Желбата да живеам во Словенија ми беше од моите студентски денови, сакав да запишам и магистерски студии тука, па почнав да учам самата словенечки јазик од видеа. Но, пред неколку месеци најдов работа и сега живеам во Словенија. На работа имавме курс по словенечки јазик. Но, на работа морам добро да го усовршам јазикот поради контакт со нарачатели, исто така и кас сакам за да немам проблеми при контак со луѓето. Затоа се одлучив да се запишам на курс.
За вас знаев уште кога сакав да запишам магистерски. Многу сте добри и професионални, и не направив грешка. Курсот е супер, многу ми одговара групата. Доста учам. Госпоѓа Маја придонесува за сето тоа, доста добро објаснува и секогаш е достапна за се што ни треба.
Секој јазик е добро да се учи и знае. Вложување во курс за да научиш јазик е добра инвестиција секогаш. Особено добро е да научиш јазик доколку живееш во таа држава.

Павлина Ѓорѓиеска

    Утисци

    Вашиот коментар ќе биде објавен на страницата.
    Забелешка - Нема да објавуваме коментари со непристојна или навредлива содржина.

    Напишете го коментар

    Можете исто така да ја испратите вашата фотографија